• norges største hobbybutikk
  • fri frakt over 1250.-
  • rask levering

Lysdekor

Dekorere trenger ikke bare være decoupage lim eller vokspenner! Nå har vi fått inn farger og dekor til lys som gjør om hvite kjedelige lys til fargerike lys med dekaler på.

Her kan du se hvor enkelt det er å lage, og dette er flotte gaver og borddekor til hver en anledning.

Lysfargene vi har er voksbasert og kan enten blandes i voksen til lysstøping eller som et fargelag utenpå et allerede støpt lys. Motivene er transfermotiv som enkelt føres over på lyset. Under finner du bruksanvisning på både farging og overføring av motivene.

LYSSTØPING - LYS DEKOR - DEKOR PÅ LYS - STØPEFORMER - STEARINLYS - LYS FARGER - VOKSFARGER TIL LYS - FARGER TIL VOKSLYS - 8.jpg

Alle produktene som er brukt i denne inspirasjonsartikkelen finner du direkte link til nederst i artikkelen, slik at du enkelt finner frem.

LYSSTØPING - LYS DEKOR - DEKOR PÅ LYS - STØPEFORMER - STEARINLYS - LYS FARGER - VOKSFARGER TIL LYS - FARGER TIL VOKSLYS - 6.jpg

Stearinlysene farges som sagt med voksbaserte farger, og disse må varmes i glass i et vannbad. Her trenger man først å smelte vokslinser og så tilføre fargene til slutt før man dypper oppi lysene.

LYSSTØPING - LYS DEKOR - DEKOR PÅ LYS - STØPEFORMER - STEARINLYS - LYS FARGER - VOKSFARGER TIL LYS - FARGER TIL VOKSLYS - 9.JPG

Vi har fylt disse små glassene ca 3/4 fulle med vokslinser og smelter voksen i vannbad før vi har tilsatt fargene. Her er det viktig at vannet ikke koker, men samtidig er så varmt at det smelter voksfargene.

Rør litt og litt fargepigment inn i voksen med en rørepinne, helt til du har fått den fargen du ønsker.

Deretter dypper du stearinlyset oppi fargen, og husk at fargen blir mer intens om du dypper flere ganger. Så raskt fargen har tørket kan du dyppe i en ny farge.

LYSSTØPING - LYS DEKOR - DEKOR PÅ LYS - STØPEFORMER - STEARINLYS - LYS FARGER - VOKSFARGER TIL LYS - FARGER TIL VOKSLYS - 5.jpg

Transferfolie er ark med motiver som man klipper ut for å legge over på objekter med glatte overflater. Det trenger ikke nødvendigvis være stearinlys, men kan også være glass og porselen, m.m.

LYSSTØPING - LYS DEKOR - DEKOR PÅ LYS - STØPEFORMER - STEARINLYS - LYS FARGER - VOKSFARGER TIL LYS - FARGER TIL VOKSLYS - 1.jpg

Slik gjør du - Klipp ut motivet, legg motivet i varmt vann i ca 30-60 sekunder, løft opp motivet med bakgrunnsarket den opprinnelig er festet til og skli motivet over på objektet ditt.

Her er produktene vi har brukt...

 

Relaterte varer